четвер, 15 липня 2010 р.

Доброго дня, шановні друзі, соратники, побратими, земляки, співаки і слухачі, знавці і шанувальники Її Величності Пісні!

Мене звати Юлія Качула. Я народилася сонячного липневого ранку у смт. Рокитне, на Київщині. Доля закинула моїх батьків до Криму (тато у мене з Волині, а мама з Київської області), коли я була ще зовсім маленькою і дуже голосно репетувала в колисці. Бабуся пояснювала це просто – буде співати!

У Сімферополі закінчила школу-гімназію, прикрашаючи навчальні будні конкурсами, концертами, ролями Снігуроньки, Мальвіни, королівни Осені, Русалоньки і незмінної ведучої усіх цих численних і неповторних шкільних заходів.

Дитяча мамина мрія (а вона у мене вчителька української мови та літератури) – займатися музикою, навчитися грати на фортепіано, на жаль, так і не здійснилася. Але зате вони з татом зробили все для того, щоб у мене був удома музичний інструмент і я отримала музичну освіту.

Переломним моментом, коли я відчула, що пісня для мене – не просто набір слів і звуків, а справді – до душі стежинка, став перший конкурс, який 1998 року відбувався за межами Криму, а саме у Києві. Я була зовсім маленькою, від переживань серце калатало, голос тремтів, але я вистояла і отримала свою першу перемогу. Після цього було багато пісенних олімпів:
1998 р. – I місце у Всеукраїнському конкурсі «Юний композитор» (м. Київ); 2000 р. – I місце у Всеукраїнському конкурсі на кращий музичний твір «Жива музика» (м. Київ); 2001 р. – I місце в Міжнародному конкурсі «Маестро» (м. Сімферополь), – I місце у Всеукраїнському конкурсі «Юний композитор» (м. Сімферополь), лауреат конкурсу на премію ім. Дмитра Луценка «Осіннє золото» (м. Київ);
2003 р. – відзнака за творчі досягнення Всеукраїнського фестивалю «Червона рута – 2003» (представляла на фестивалі Автономну Республіку Крим) (м. Київ);
2006 р. – I місце у Всеукраїнському фестивалі «Духовні джерела» у номінації «авторська пісня» (м. Львів), дипломант Всеукраїнського конкурсу «Ялтинський берег» (м. Ялта);
2007 р. – у студентському конкурсі «Музичний олімп» зайняла I місце і стала «Золотим голосом» Таврійського національного університету (м. Сімферополь), II місце у фестивалі «Сімейні скарби України» в номінації «Сімейний дует» (м. Сімферополь);
2008 р. – дипломант, спеціальний приз за популяризацію української пісні в Криму на Міжнародному фестивалі молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина» (м. Новояворівськ), III місце у фестивалі авторської пісні та співаної поезії «Пісенна мрія» (м. Одеса), лауреат I премії Міжнародного фестивалю естрадної пісні та театрального мистецтва «Співограй» (м. Феодосія), лауреат II премії Міжнародного студентського фестивалю «Барви осені – 2008» (м. Київ);
2009 р. – лауреат III премії Міжнародного фестивалю вокального мистецтва «Дніпровська хвиля» (м. Дніпропетровськ), I місце у Міжнародному конкурсі вокалістів «Созвездие Тавриды» (м. Сімферополь), дипломант Міжнародного фестивалю авторської пісні «Булат» (м. Суми), дипломант відкритого фестивалю авторської пісні та пісенної поезії «Редкая птица» (м. Запоріжжя, острів Хортиця), червень – липень – гастрольний тур у складі молодіжної творчої делегації від України Польщею, Чехією, Німеччиною і Францією, гостя фестивалю авторської пісні «Осіння Ялта» (м. Ялта), організатор, автор, ведуча, учасниця газетного (у «Кримській світлиці») фестивалю-конкурсу «Пісенна світлиця» і Першого фестивалю-конкурсу української пісні кримських авторів (м. Сімферополь), дипломант V відкритого фестивалю авторської пісні «Плеяда 2009» (м. Запоріжжя);
2010 р. – переможниця Міжнародного фестивалю «Планета зірок» (м. Судак);
2012 р. - лауреат першого ступеня Міжнародного конкурсу "Intershow" (Польща, м. Новий Тарг);

2015 р. - учасниця проекту "The voice of Poland".

Закінчила факультет української філології та українознавства Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського, ставши його "Золотим голосом".
 
Кореспондент Всеукраїнської загальнополітичної та літературно-художньої газети «Кримська світлиця», Українського радіо «Культура»; Художній керівник Будинку офіцерів, солістка ансамблю (м. Сімферополь).
Випускниця Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, естрадний вокал (м. Київ)
Разом з батьком ми видали ліцензійний аудіодиск власних пісень «Може, мамо, я хоч трохи кращим світ зроблю!» та збірку поезій і пісень "Небо вище там - де ми!".

Запрошую «пісенних» однодумців до спілкування, гуртування, організації спільних заходів, творчих вечорів, зустрічей, концертів, конкурсів, які б підставили плече нашій Пісні і сприяли б її розвитку, утвердженню, популяризації та поширенню!

Немає коментарів:

Дописати коментар