понеділок, 7 вересня 2015 р.

МОЛЮСЬ ЗА ТЕБЕ, УКРАЇНО!

День Незалежності… Скільки в цих двох словах радості, гідності, піднесення й благородства, і разом з тим сподівань, страждань, болю та жертовності…
До своєї державної незалежності Україна йшла довгим, важким шляхом, покоління за поколінням виборюючи омріяну ще Тарасом Шевченком — «в своїй хаті — свою правду, і силу, і волю!». І сьогодні, на жаль, український народ змушений кров’ю відстоювати свою неподільність і суверенність.
У Вроцлаві, в українському греко-католицькому костьолі, відбувся святковий концерт до Дня Незалежності України. Після служби всі, хто прийшов на свято, мали можливість почути одні з найкращих голосів українців-вроцлавян: дует бандуристок «Анна-Марія», хор сакральної музики «Псалтеріон», Катерину Чекановську, Юлію Качулу, композитора і священика Богдана Дрозда, співака Вроцлавської опери Івана Андруника.
Звучали прекрасні пісні, проникливі вірші, присвячені Україні та її героям. У спільній молитві присутні пом’янули усіх, хто поклав своє життя на олтар незалежності рідної Вітчизни, хто постраждав за неї, у кого поламані долі, знівечене життя. У багатьох бриніли сльози на очах… «Україно, ти — моя молитва!» — ці слова з вірша Василя Симоненка, що прозвучав на концерті, найправдивіше передали настрої і почуття присутніх. Нехай же дійде до Бога ця молитва і запанують на землі України і у добрих її сусідів злагода, мир і добробут.

Юлія Качула, газета "Наше слово".

Немає коментарів:

Дописати коментар